Onze Coaches

Tennis Academy Kockx heeft altijd een coach die bij je past!

Dennis Kockx

Dennis Kockx

Eigenaar en trainer

Verantwoordelijk voor het opleiden van regionale en nationale jeugd. Dennis speelde 3,5 jaar tennis op nationaal (hoogste ranking: 22e) en internationaal niveau. In 2016 werd hij samen met Jasper Smit en Martijn van Haasteren voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse tennis Wereldkampioen. In 2019 werd Dennis zowel indoor als outdoor Nederlands kampioen 40+ en haalde hij samen met Dennis van Scheppingen en Rogier Wassen zilver tijdens het WK Young Seniors 40+ in Miami. Tijdens de competie is Dennis coach van de teams hoofdklasse gemengd en Eredivisie gemend bij TV ALTA. Locaties: TV ALTA Amersfoort, Club Pellikaan Amersfoort, Theo Meijer Leusden en TV Strokel Harderwijk, T.C. ‘t Laer.

Rolf Alblas

Trainer

Verzorgt op gepassioneerde en doelgerichte wijze open trainingen bij de Club Pellikaan in Amersfoort. Rolf is goed bekend in het Gooi en omstreken. Want in deze regio is hij actief in het 2/3-circuit. Rolf speelt bij tennisclub ALTA in het tweede klasse gemengde team. Locatie: Club Pellikaan Amersfoort, T.C. ‘t Laer en TV Strokel.

Ilse Alt

Trainster

Trainster van recreatieve beginnende jeugd en verantwoordelijk voor de basisopleiding van de jongste jeugd en senioren. Ilse is zeer ambitieus en betrokken, heeft volop ervaring in het opleiden van jeugd, met name de grondbeginselen, en is in het bezit van een A- en B-licentie. Locatie: TV ALTA in Amersfoort.

Robbert Mihalj - Tennis Academy Kockx

Robbert Mihalj

Trainer

Nieuw in het team en namens TAK verantwoordelijk voor trainingen op ALTA. Tijdens de tennistrainingen werkt Robbert doelgericht samen met de individuele speler en met de groep aan plezier, voldoening, prestatieverbetering en persoonlijke ontwikkeling. Robbert tennist sinds zijn 7e jaar erg fanatiek en speelde in 2018 in het hoofdklasse herenteam van Barneveld. Als tennisser probeert hij altijd het beste uit zichzelf te halen. Zijn actuele speelsterkte is 3. Het grootste deel van de week werkt Robbert als leraar op een middelbare school. Hij kijkt er erg uit naar uit om zijn ervaringen, kwaliteiten en vaardigheden die daar zijn opgedaan ook op de tennisbaan in te zetten. Locatie: TV ALTA

Marko Bouwman - Tennis Academy Kockx

Marko Bouwman

Trainer

In mijn trainingen staan samenwerking en individuele vooruitgang centraal. Daarbij houd ik altijd rekening met de wensen van de tennissers. Ik heb van jongs af aan op competitief niveau getennist. In mijn jeugd heb ik jarenlang, met veel plezier, bij R.T.T. getraind. Ik speel sinds mijn 18e jaar competitie bij tennisclub ‘t Melkhuisje in Hilversum. Dit jaar speel ik mee in de 2e klasse heren op de zaterdag. Tijdens mijn lessen staan, naast de technische en tactische doelstellingen, altijd het plezier in tennis voorop. Locatie T.C. ‘t Laer.

Monique Sporrel

Monique Sporrel

Trainer

Ik ben Monique Sporrel, heb twee fantastische sportieve zonen in de pubertijd… en een labrador.
Ik ben al meer dan 25 jaar tennistrainer en heb bij meerdere verenigingen les gegeven. Ik heb van mijn passie en hobby mijn werk gemaakt. Jongere jeugd met dezelfde passie voor tennis wil ik graag een stap verder brengen. Locatie: TV ALTA, Club Pellikaan Amersfoort, Theo Meijer Leusden

Ydo Bruinsma - Tennis Academy Kockx

Ydo Bruinsma

Performance Coach

Je hebt talent! Je bent een talentvolle tennisser! Maar weet je wel zeker dat je het maximale uit jouw talent haalt? Voel je spanning en frustratie tijdens een wedstrijd? Word je onzeker in de beslissende set? Zit je niet lekker in je vel? Je verliest onnodig, maar je begrijpt niet waarom? Ik kan je begeleiden om het maximale uit je talent te halen. Naast de mentale aspecten bied ik ook ondersteuning en training in het motorisch vlak.
Mijn naam is Ydo Bruinsma.